March 2012

Hvordan lage en dåpskake

Jeg har lyst å vise deg hvordan du kan lage dåpskake selv. På fredag lagte jeg dåpskake til ei lita jente som ble døpt Mathilde i dag, søndag 25. mars. Jeg har tatt bilder av prosessen og vil prøve så godt jeg kan å gi en enkel forklaring på alt.

Først må du lage en god kake i de formene du ønsker. Jeg lagte 2. etasjer, Mathilde sin mamma skulle ta av toppen å bruke til 1-årsdagen til Mathilde. Jeg brukte 2 former som var 22 cm og 2 små hjerteformer, ca 12 cm.

Jeg begynte torsdagskveld med å lage alt klart. Jeg brukte Fru Rasmussens beste sjokoladekake. Når kaken var i ovnen lagte jeg smørkrem og sukkerpasta. Sukkerpastaen farget jeg to farger i tillegg til at jeg beholdt den hvite fargen til sukkerpastaen.

 

 

 

 

 


En liten bit farget jeg “hudfarge” Ivory og 1/3 del farget jeg rosa. Og resten skulle være hvit.
Når du farger sukkerpasta, marsipan etc er det lurt å være forsiktig å ikke bruke for mye farge. Jeg bruker en tannstikke til å sitkke litt og litt farge i sukkerpastaen. Jeg bruker alltid hansker når jeg farger for den sitter veldig godt fast på huden hvis ikke.

Når kaken var avkjølt lagte jeg sjokoladefyllet. Jeg fyller toppen på den ene kaken som er i springformen og så legger jeg lag to over. Et eget triks jeg bruker for å få en fin og ben kake er å legge bakepapir over toppen og så legger jeg bunnen på springformen jeg ikke bruker og presser kaken sammen. Jeg setter den i kjøleskapet over natten med noe tungt over.

 

Slik så det ut i kjøleskapet mitt på torsdagskvelden.

 

 

 

 

 

Da var alt klar gjort til fredagen da skulle kaken smøres, trekkes og pyntes.

 

 

 

 

 

 

Kaken tas ut av formen flat og fin. Jeg klipper til et kakebrett som kaken skal stå på. Jeg bruker en spartula til å få smørkremen jevnt over kaken. Begynner nederst og trekker kremen oppover. Slik gjør jeg over hele kaken og så toppen til slutt. Jeg skyller spartula og går over å tar bort det som er for mye og jevner det ut. Når jeg er fornøyd setter jeg kaken inn i kjøleskapet for å kjevle ut sukkerpasta.

 

 

 

 

 

 

Sukkerpastaen kjevles ut til kakelokk. Jeg bruker melis til å strø med, men du kan godt bruke hvetemel. Jeg måler med bunnen på springformen at den vil dekke hele kaken. Løfter lokket over den smurte kaken. Trekker lokket ut over slik det ikke klistrer seg inntil kaken i folder. Stryker lokket nederst og oppover. Da kommer det minst folder. Blir det en folde prøver du å trekke lokket utover og så prøver du på ny. Er det for sent kan du som oftes rette det ut ved å stryke over folden til den blir mindre og forhåpentlig forsvinner. Det er mye som kan skjules med en bord eller litt pynt. Når lokket ligger fint på bruker jeg et pizzahjul til å kutte bort sukkerpasta som er til overs. Så tar jeg kaken over på et fat. Setter den i kjøleskapet mens jeg gjør det sammen med den øverste delen som skal bli et rosa hjerte.

 

 

 

 

 

 

Jeg lager meg en papp bit, finner midten og 2 cm fra midten opp og ned merker jeg på hver side av papp biten. Jeg bruker en pinne og stikker inn på midten på høre side av papp biten. Så stikker jeg pinnen oppe og nede på motsatt side. Jeg flytter papp pinnen bortover og lager samme stikk hele veien rundt. Så bruker jeg papp biten til å trykke opp en strek mellom stikkene. Så bruker jeg spiselig lim til å feste spiselige perler med. Jeg gjør det samme med det rosa hjertet. Det er mulig å kjøpe utstyr til å lage rutemønster.

Jeg stikker noen grillspyd i den nederste kaken og setter det lille rosa hjetet oppå. Dette gjør jeg slik at kaken ikke synker sammen. Det er kakefat under det rosa hjertet også, klippet til formen. Jeg fester det ikke siden det skal tas av og fryses. Jeg fester et hvitt sukkerpasta bånd rundt den rosa toppen og lager en sløyfe. Jeg trykker ut bokstaver til navnet og datoen for dåpen. Babyen på toppen lager jeg i en form og bruker så farge støv for å gi babyen litt hår på hode. Jeg bruker litt hvit sukkerpasta til å lage en bleie til babyen.
Hvis du ikke har lyst å bruke penger på utstyr kan du bruke royal icing til å skrive på kaken og du kan lage en baby uten form med fri hånd. Se på nett, det er mange tips på dette.

 

Hvis du har lyst å lage en kake, bursdagskake eller hva det måtte være så håper jeg du har fått noen tips av å lese denne posten! Lykke til og ikke vær redd for å kontakte meg om du lurer på noe!

 

 

 

 

 

 

Fru Rasmussens beste sjokoladekake

Sjokoladekake

4oo gr smør
4,5 dl vann
5 ss kakao

8 dl sukker
9 dl hvetemel
4 egg

1 boks rømme
2 ts natron

Smelt smør i vannet og rør i kakao. Settes til side i 10 min. Ha sukker og hvetemel i en bolle. Tilsett den avkjølte vesken. Rør godt, tilsett ett egg om gangen. Ha natron i rømmeboksen og bland inn i kakerøren. Jeg bruker bakepapir i bunnen av kakeformen. 170 grader i 45 min.Dette er en langpanne oppskrift.

 

Fyll

100 gr smør
3 ss kakao
500 gr melis
4 ss melk

Smelt smøret, ha i kakao melk og melis.

 

 

Oppskriften har jeg fått av min gode venninne Vivian.

Smørkrem

Smørkrem

100 g     margarin
300 g     siktet melis
1,5  ts    vaniljesukker
3 ss        melk

Pisk temperert margarin og melis til det er jevnt blandet.
Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.

Farge kan også tilsettes. Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du de amerikanske geléfargene, holder kremen konsistensen bedre.

 

Sukkerpasta

Sukkerpasta

4 ss vann
4 plater gelatin
195 g lys sirup
30g flott matfett
1000 g melis
2 ss vaniljesukker

Legg gelatinplatene i bløt i vannet i 5 minutter eller til de er bløte.
Det er lettest å klippe dem i 4 før du legger de oppi.
Varm dette på vannbad og hell glukosen eller sirupen oppi.
Til slutt tar du fettet oppi.
Sikt melisen oppi kjøkkenmaskinen.
Miks på medium hastighet til det har blitt en tykk deig.
Ta sukkerpastaen ut og kna den litt. Del opp i stykker og rull det godt inn i plastfolie.
Legg det til oppbevaring i et kjøkkenskap eller kjøleskap.

 

HUSK: om du skal farge dette så gjør det med en gang.
Fargen tas letter opp rett etter man er ferdige med å mikse.
Sjansen er stor for at du må bruke mye mer farge om du venter med å farge dette.

 

 

Oppskrift fra Villaperlesukker.no

Manchester United kake

På fredag lagte jeg Manchester United kake til Janne Marita som ville overraske sin kjæreste med en spesiell kake på bursdagen som ble feiret på lørdag. Jeg håper kaken ble godt tatt i mot og at gratulanten fikk en fantastisk flott feiring!

 

 

 

 

 

 

Kaken
Kaken er en saftig sjokoladekake med sjokoladefyll, trukket med smørkrem og marsipan.
Logoen har jeg printet ut på papir, klippet ut. Jeg la papir utklippene på marsipan og skar ut de forskjellige delene.


Dette måtte til
Lage kakerøre. Steke i 2 kake former, 22 cm. Avkjøle kaken.
Farge marsipan 3 farger.
Klippe ut alle delene til logoen.
Lage sjokoladefyll. Fylle kaken.
Lage smørkrem. Smøre kaken.
Rulle ut marsipan. Trekke marsipanlokket over kaken.
Skjære ut Manu logo i gulmarsipan. Skjære ut i rødmarsipan.
Feste delene med spiselig lim. Trykke ut bokstaver.
Skjære ut hvit bakgrunn. Feste logo på hvit bakgrunn.
Feste den hvite bakgrunnen med logo på kaken.
Feste personlig hilsen på kaken.
Rydde og vaske opp alt som er brukt.

Denne kaken brukte jeg ca 5 timer på.
Gøy å lage en guttekake!

 

Babyshower

 

Babyshower fest for Marita og Pernille

Vår foreningsvenninne Marita venter ei lita jente om ikke så lenge. I kveld ble den voksende magen feiret med ost, kjeks, leker og babyshower cupcakes. Det var en veldig kjek kveld sammen med utrolig kjekke jenter. Takk for at dere var med å lagte denne kvelden spesiell for vår flotte Marita!

 

 

 

Babyshower cupcakes lagte vi sammen
Ferdige cupcakes ble pyntet med en ostekrem, brukte Wilton tip 1M, lagte rose swirl.  Jentene ble overrasket over hvor enkelt dette var. Litt pynteperler og marsipan pynt med baby motiver.

 De smakte himmelsk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ble mange flotte gaver til Marita.
Her ser du to bleiekaker som hun fikk!

 

 

 

 

Glutenfri og laktosefri kake

I går var jeg i bursdag til min gode barselvenninne Lene. For at alle gjestene skulle kunne spise kaken lagte jeg en glutenfri kakebunn med laktosefritt fyll. Det ble sukkerbrød lagt av potetmel og jordbærmousse fyll lagt med laktorsefri kremfløte.

 

En kjempe koselig kveld med masse god mat og dessert.

 

 

 

Oppskriftene finner du her!

Glutenfri sukkerbrød

Sukkerbrød

6 stk. egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
2 dl potetmel

Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt sammen potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren forsiktig i en smurt springform, 26 cm. i diameter. Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160 ° grader i ca. 45 minutter.

 
Oppskriften har jeg funnet på allergikokken.no

Jordbærmousse

5 dl jordbær
3 ss vann
4 ss sukker
4 plater gelantin
3 dl kremfløte
2 ss sukker

Knus bærene med stavmikser, rør jordbær, vann og sukker godt sammen.
Bløt gelentin i kaldt vann i 10 min og klem ut vannet.
Smelt i microen, ca 15 sek.

Pisk kremfløte med 2 ss sukker.
Rør gelentinen inn i jordbærmosen og bland kremen forsiktig inn.
La den stå i kjøleskapet i 2-3 timer.

Kan lage porsjoner i glass og pynte med jordbær.
Denne jordbærmoussen er kjempe god å bruke i sukkerbrød med ferske jordbær.