Hvordan lage en dåpskake

Jeg har lyst å vise deg hvordan du kan lage dåpskake selv. På fredag lagte jeg dåpskake til ei lita jente som ble døpt Mathilde i dag, søndag 25. mars. Jeg har tatt bilder av prosessen og vil prøve så godt jeg kan å gi en enkel forklaring på alt.

Først må du lage en god kake i de formene du ønsker. Jeg lagte 2. etasjer, Mathilde sin mamma skulle ta av toppen å bruke til 1-årsdagen til Mathilde. Jeg brukte 2 former som var 22 cm og 2 små hjerteformer, ca 12 cm.

Jeg begynte torsdagskveld med å lage alt klart. Jeg brukte Fru Rasmussens beste sjokoladekake. Når kaken var i ovnen lagte jeg smørkrem og sukkerpasta. Sukkerpastaen farget jeg to farger i tillegg til at jeg beholdt den hvite fargen til sukkerpastaen.

 

 

 

 

 


En liten bit farget jeg “hudfarge” Ivory og 1/3 del farget jeg rosa. Og resten skulle være hvit.
Når du farger sukkerpasta, marsipan etc er det lurt å være forsiktig å ikke bruke for mye farge. Jeg bruker en tannstikke til å sitkke litt og litt farge i sukkerpastaen. Jeg bruker alltid hansker når jeg farger for den sitter veldig godt fast på huden hvis ikke.

Når kaken var avkjølt lagte jeg sjokoladefyllet. Jeg fyller toppen på den ene kaken som er i springformen og så legger jeg lag to over. Et eget triks jeg bruker for å få en fin og ben kake er å legge bakepapir over toppen og så legger jeg bunnen på springformen jeg ikke bruker og presser kaken sammen. Jeg setter den i kjøleskapet over natten med noe tungt over.

 

Slik så det ut i kjøleskapet mitt på torsdagskvelden.

 

 

 

 

 

Da var alt klar gjort til fredagen da skulle kaken smøres, trekkes og pyntes.

 

 

 

 

 

 

Kaken tas ut av formen flat og fin. Jeg klipper til et kakebrett som kaken skal stå på. Jeg bruker en spartula til å få smørkremen jevnt over kaken. Begynner nederst og trekker kremen oppover. Slik gjør jeg over hele kaken og så toppen til slutt. Jeg skyller spartula og går over å tar bort det som er for mye og jevner det ut. Når jeg er fornøyd setter jeg kaken inn i kjøleskapet for å kjevle ut sukkerpasta.

 

 

 

 

 

 

Sukkerpastaen kjevles ut til kakelokk. Jeg bruker melis til å strø med, men du kan godt bruke hvetemel. Jeg måler med bunnen på springformen at den vil dekke hele kaken. Løfter lokket over den smurte kaken. Trekker lokket ut over slik det ikke klistrer seg inntil kaken i folder. Stryker lokket nederst og oppover. Da kommer det minst folder. Blir det en folde prøver du å trekke lokket utover og så prøver du på ny. Er det for sent kan du som oftes rette det ut ved å stryke over folden til den blir mindre og forhåpentlig forsvinner. Det er mye som kan skjules med en bord eller litt pynt. Når lokket ligger fint på bruker jeg et pizzahjul til å kutte bort sukkerpasta som er til overs. Så tar jeg kaken over på et fat. Setter den i kjøleskapet mens jeg gjør det sammen med den øverste delen som skal bli et rosa hjerte.

 

 

 

 

 

 

Jeg lager meg en papp bit, finner midten og 2 cm fra midten opp og ned merker jeg på hver side av papp biten. Jeg bruker en pinne og stikker inn på midten på høre side av papp biten. Så stikker jeg pinnen oppe og nede på motsatt side. Jeg flytter papp pinnen bortover og lager samme stikk hele veien rundt. Så bruker jeg papp biten til å trykke opp en strek mellom stikkene. Så bruker jeg spiselig lim til å feste spiselige perler med. Jeg gjør det samme med det rosa hjertet. Det er mulig å kjøpe utstyr til å lage rutemønster.

Jeg stikker noen grillspyd i den nederste kaken og setter det lille rosa hjetet oppå. Dette gjør jeg slik at kaken ikke synker sammen. Det er kakefat under det rosa hjertet også, klippet til formen. Jeg fester det ikke siden det skal tas av og fryses. Jeg fester et hvitt sukkerpasta bånd rundt den rosa toppen og lager en sløyfe. Jeg trykker ut bokstaver til navnet og datoen for dåpen. Babyen på toppen lager jeg i en form og bruker så farge støv for å gi babyen litt hår på hode. Jeg bruker litt hvit sukkerpasta til å lage en bleie til babyen.
Hvis du ikke har lyst å bruke penger på utstyr kan du bruke royal icing til å skrive på kaken og du kan lage en baby uten form med fri hånd. Se på nett, det er mange tips på dette.

 

Hvis du har lyst å lage en kake, bursdagskake eller hva det måtte være så håper jeg du har fått noen tips av å lese denne posten! Lykke til og ikke vær redd for å kontakte meg om du lurer på noe!